DEELTIJD VROUW

Enige tijd geleden hoorde ik op de radio het bericht dat vrouwen minder vaak economisch zelfstandig zijn (econmisch zelfstandig is een inkomen uit werk van minimaal € 920 per maand). Ik was gelijk getriggerd en ben op zoek gegaan naar het onderzoek wat hieraan ten grondslag ligt, dit bleek een onderzoek te zijn van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Jonge (leeftijd van 18 tot 35 jaar) vrouwen  doen het al sinds het eind van de vorige eeuw beter in het onderwijs dan jonge mannen. Ze volgen vaker dan mannen hogere onderwijs, vallen minder vaak voortijdig uit en studeren sneller af. Hierdoor zijn vrouwen onder de 45 jaar al enige tijd gemiddeld hoger opgeleid dan mannen. Toch is de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt nog steeds minder gunstig dan die van mannen. Op basis van deze gegevens is het gek dat vrouwen minder succesvol zijn dan mannen! Hoe kan dat dan toch (volgens dit onderzoek)?

De reden dat vrouwen minder vaak financieel onafhankelijk zijn komt onder andere doordat veel (jonge) vrouwen deeltijd werken. Dit verschil is al te zien in het begin van de loopbaan. 68% van de vrouwen tussen de 18-25 jaar heeft een deeltijdbaan (minder dan 35 uur per week), bij de mannen is dit slechts 30%. Hoe ouder de mannen en vrouwen worden hoe meer deze percentages uiteen gaan lopen. Dat vrouwen deeltijd werken is zeker in de leeftijd van 18 tot 25 jaar lang niet altijd vrijwillig. Voornamelijk in de beroepen die veelal door vrouwen worden vervult zien we ook dat er weinig tot geen mogelijkheden zijn om fulltime te werken.

Door het deeltijd werken ligt (uiteraard) ook het jaarinkomen van vrouwen een stuk lager! Echter komt het niet alleen door het deeltijd werken dat vrouwen minder vaak economisch zelfstandig zijn. Jonge vrouwen starten vaker in hogere functies dan mannen van dezelfde leeftijd doordat zij hoger opgeleid zijn. In het bedrijfsleven verdienen vrouwen tot 25 jaar dan ook vaak een hoger uurloon dan mannen, maar dit veranderd snel. Vanaf 30 jaar zien we dat dit juist omgekeerd is. Reden hiervoor is dat mannen sneller carrière maken. Hoe dat komt? Mannen hechten over het algemeen meer waarde aan een goed inkomen en hun carrière dan vrouwen. Bovendien zijn mannen hier ook actiever mee bezig dan vrouwen en durven daarin ook net even wat meer dan vrouwen. Daarbij komt ook dat in deeltijd functies vaak minder mogelijkheden zijn om door te groeien, wat gelijk ook de cirkel weer rond maakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s