IK VERTREK

Werken in het buitenland, daarover droomt meer dan een kwart van de Nederlanders wel eens. Ze willen een nieuw leven beginnen, zoeken een (nieuwe) uitdaging of willen een andere cultuur leren kennen. De meesten willen naar de VS vertrekken, maar ook Australië en Duitsland staan hoog op het verlanglijstje. Dit blijkt uit de Global Talent Acquisition Monitor (GTAM) van Intelligence Group, een grootschalig Europees arbeidsmarktonderzoek in 28 landen onder 60.000 personen uit de beroepsbevolking.

Waarom hebben zoveel mensen de drang om naar het buitenland te vertrekken? Voor bijna een derde is het beginnen van een nieuw leven de belangrijkste reden om naar het buitenland te willen vertrekken. Daarnaast worden de mogelijkheden om jezelf uit te dagen, verschillende culturen te leren kennen, ervaring op te doen en het Nederlandse klimaat ook vaak genoemd. Tegen de verwachtingen in worden een beter salaris of betere levensstandaard minder belangrijke redenen om Nederland te verlaten. Deze zien we eerder terugkomen bij Zuid- en Oost-Europese landen.Bron: Intelligence Group

Dat er zo veel Nederlanders van dromen om naar het buitenland te vertrekken blijkt ook wel uit het grote aanbod aan televisieprogramma’s die mensen/gezinnen volgen die de stap ook daadwerkelijk gaan zetten. ‘Ik vertrek’ is al jaren op de televisie, maar ook programma’s als ‘Helemaal het einde’ en ‘het Italiaanse dorp Ollolai’ zijn een groot succes.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s