GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN

In Mexico City opent binnenkort een nieuw Starbucks filiaal de deuren. Niet zo spannend denk je misschien, maar dit filiaal wordt wel degelijk een bijzondere! In dit filiaal werken namelijk uitsluitend vijftigplussers.

De nieuwe werknemers van Starbucks worden op dit moment wel getraind door jongere barista’s, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de het café volledig gerund wordt door veertien senioren, aldus The Washington Post.

Het is niet zomaar dat juist in dit café uitsluitend senioren komen te werken. In Mexico City leven velen senioren in armoede, dit komt mede door ontbreken van goede pensioenregelingen. Bovendien is de bevolking van Mexico City aan het vergrijzen (10% van de bevolking is senior, dat zijn twaalf miljoen mensen), het armoede probleem wordt daarmee ook steeds groter.

Een filiaal met veertien senioren is natuurlijk op zo’n grote groep senioren slechts een druppel op de gloeiende plaat, maar het is wel een begin en bovendien een mooi voorbeeld voor vele andere organisaties.

Advertenties

One comment

  1. Mooi initiatief.

    Al drink ik nooit koffie bij deze firma.
    De kans dat ik in Mexico koffie ga drinken schat ik ook heel laag in …..

    Vrolijke groet van een zestig plusser,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s