Primark Amsterdam neemt werklozen aan

Kledinggigant Primark opent 1 december dit jaar z’n grootste vestiging van Nederland aan het Damrak. Misschien maak je nu een huppeltje van blijdschap of denk je wat heeft dit te maken met HR?

Het is de bedoeling dat 30% van de 710 medewerkers mensen zijn die uit de WW komen en moeite hebben met het vinden van een baan. Denk hierbij aan jongeren, 50-plussers, statushouders of mensen met een arbeidsbeperking.Om dit te realiseren werkt Primark samen met het Werkgeverspunt van uitkeringsinstantie UWV.

Om dit plan tot een succes te maken organiseert het UWV in samenwerking met Primark informatiebijeenkomsten om werkzoekenden te informeren over de vacatures bij de Primark. Geïnteresseerden kunnen vervolgens solliciteren via de website van Primark. Na deze online sollicitatie worden mensen geselecteerd voor een ‘recruitmentgesprek’ met Primark.
Een UWV-woordvoerder vertelt aan de Amsterdamse zender AT5 dat de selectie van kandidaten in volle gang is. “Wij zijn blij dat we Primark kunnen helpen bij het vinden van geschikt personeel. Een heel mooie klus en uitdaging om zo’n groot aantal kandidaten deze kans te kunnen geven.”

Of er straks inderdaad 200 voorheen werklozen rondlopen in de Primark, is nog niet te zeggen. De rekrutering loopt nog, en er staan nog zo’n 150 vacatures open. Aanmelden kan via de website van Primark

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s