Power vrouwen

Misschien heb je het al gehoord of gelezen, 8 maart is het internationale vrouwen dag. Aanleiding voor deze dag zijn de stakingen op 8 maart 1908, toen textiel werkneemsters in actie kwamen door te staken. Zij streden voor een 8 uur werkdag, betere arbeidsomstandigheden en het vrouwenkiesrecht. In 1978 heeft de VN om deze reden 8 maart erkent als internationale feestdag waarop er extra aandacht besteed wordt aan de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om een aantal (in mijn ogen) power vrouwen in het zonnetje te zetten, want “De kracht van vrouwen, biedt zekerheid voor de toekomst van ons allemaal”, aldus VN secretaris generaal Ban-Ki Moon.

Mama, Jolanda Huisman
Het klinkt misschien als een cliché om mijn moeder in het rijtje van de power vrouwen te zetten, toch is zij voor mij het ultieme voorbeeld van een vrouw met onvoorstelbaar veel kracht. Hoe zij in haar eentje alles voor elkaar heeft gebokst is bewonderenswaardig. Ze staat altijd klaar voor mij en mijn broer.

Annelies Hermens
Werkzaam bij Capgemini als CSR & Sustainability lead en health manager. Onder begeleiding van Annelies heb ik in 2014 mijn afstudeeronderzoek over de onbewuste overtuigingen met betrekking tot genderdiversiteit met succes afgerond. In het half jaar dat ik veel met haar heb samengewerkt ontzettend veel geleerd over mezelf én het vak.
Annelies inspireert me door haar eindeloze energie, enorme passie voor het vak en betrokkenheid. Bedankt voor alles wat ik van je heb mogen leren!

Susanne Koenders
Voormalig opleidingsmanager van de opleiding HRM aan de Hogeschool van Amsterdam, momenteel opleidingsmanager bij de opleiding MER. Susanne heeft mij geïnspireerd door haar creativiteit, maar vooral doordat ze haar ideeën ook echt weet waar te maken. Ik bewonder hoe ze haar baan weet de combineren met het drukke gezinsleven.

Melissa Post
Naast dat Melissa een ontzettend waardevolle vriendin is bewonder ik haar ook voor haar kracht, doorzettingsvermogen en eindeloze positiviteit. Het maakt niet uit welke tegenslag op haar pad komt, ze gaat altijd door en blijft lachen. Keep going the good work!

Advertenties

One comment

  1. Lieve Amber, Je kan jezelf ook toevoegen aan dit rijtje. Op de basisschool kon je maar net mee komen en had je nooit je weektaken af. Maar je haalde je Havo met prima cijfers daar heb je hard voor geknokt. Op de HBO was je helemaal op je plek en ontwikkelde je verder tot een mooi mens. Je hebt oog voor de mensen en maatschappij om je heen en probeert ook je steentje bij te dragen. Je hebt veel energie ook op de dagen dat je lijf niet mee werkt, toch hou je vol . Je bent creatief en zit vol met ideeen. Je voelt je verantwoordelijk in je werk en het gezin. Een dochter waar ik op kan rekenen en als het nodig is ook op kan leunen. Ik ben trots op je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s