Curriculum Future

Als recruiter zie ik elke dag veel cv’s voorbij komen. Gemiddeld screen je een cv in 12 tot 15 seconden, het is dus belangrijk dat je in die paar seconden een goede indruk weet te maken en de intercedent of recruiter alle informatie heeft die nodig is om te bepalen of je geschikt bent voor de vacature. Daarom heb ik de meest belangrijke tips voor het cv op een rijtje gezet!

Tip 1 – Wie ben jij?
In je personalia geef je een aantal feiten over jezelf weer. Wees kritisch in wat je wel en niet vermeld op je cv. Ik zie cv’s voorbij komen waar mensen zelfs hun sofi-nummer vermelden. Dit is fraude gevoelige informatie en ook niet relevant voor je sollicitatie. Laat deze informatie dus vooral weg! Bedenk ook voor jezelf of je je relatie status en kinderen wel of niet vermeld op je cv. Dit zou namelijk niet relevant mogen zijn voor  de selectiecriteria. Ik ben meer geïnteresseerd in wie jij bent. Schrijf bijvoorbeeld in 3 à 4 zinnen wat jou jij maakt en wat je onderscheidt qua talenten.

Tip 2 – overzicht
Hou het overzichtelijk, zorg dat je cv goed leesbaar is. Maak dus gebruik van een chronologische opbouw. Begin bovenaan met de meest recente opleiding en werkervaring. Dit maakt je cv makkelijk scanbaar voor de intercedent. Zorg dat je cv beknopt blijft, wees dus ook kort en bondig over je werkervaring. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar maximaal twee A4’tjes. Haal ook overbodige witregels weg, daar kan je veel ruimte mee besparen!

Tip 3 – boodschap
Let ook op de uitstraling van je cv! Het gebruik van lettertype, kleuren en lay-out geeft de intercedent een bepaalde indruk. Zorg dat deze bij je past en vooral niet negatief geïnterpreteerd wordt! Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een foto op je cv. Als je dat doet zorg dan het een representatieve foto is en niet een vakantiefoto waar je iemand vanaf geknipt hebt. Let ook op wat en hoe je zaken vermeld op je cv, dit zegt veel over jou.

Tip 4 – droombaan
Ik zie veel overlap in de skills, educatie en ervaring van sollicitanten. Zorg dat je toch opvalt! Wees uniek. Motiveer waarom jou droombaan jou droombaan is en vooral waarom jij de droomkandidaat bent! Een goede motivatie maakt de recruiter/intercedent nieuwsgierig.

Tip 5 – wees eerlijk
Wees altijd eerlijk en duidelijk op je cv. Verzin geen werkervaring en geef ook eerlijk aan als je opleidingen op je cv vermeld waarvoor je geen diploma hebt behaald. Wees ook alert op gaten in je cv, heb je hiervoor een goede reden? Vermeld dit dat! Dit voorkomt argwaan en onduidelijkheden.

Doe je voordeel met deze tips! Zorg dat jou curriculum vitae je toegang geeft tot je curriculum future. Veel succes met solliciteren.

Advertenties

2 comments

  1. Ooit ben ik begonnen aan een curriculum future. Piekerend en schrijvend ontdekte ik dat vooral het meest geniet van lesgeven. Iets dat ik al weer enige jaren doe. Vooruit kijkend ben ik daar wel ambitieuzer in geworden. Het geijkte curriculum van de lesstof interesseert mij minder. Liever haal ik het uiterste uit mijn leerlingen. En wil ik ze daarbij ook nog eens volproppen met zelfvertrouwen.
    Dank voor je heldere tips.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s