Wat maakt je een succesvolle topman?

Eerder deze week schreef ik al een blog naar aanleiding van de top 100 beste topmannen ter wereld. Deze lijst wordt samengesteld op basis van 80% financiën en 20% ESG. Wat leert deze lijst over wat een topman écht een goede topman maakt? Hierbij een aantal conclusies:

 1. Je bent een insider die omhoog geklommen is in de organisatie
  De beste topmannen komen vanuit het bedrijf. 86% van de topmannen in de top 100 zijn insiders. Hoe langer je bij de organisatie werkt des te groter de kans is dat je succesvol topman wordt. Zelf een bedrijf opzetten is ook niet aan te raden, slechts 19% heeft het bedrijf zelf opgericht.
 2. Je hebt géén MBA afgerond
  Een master of business administration verkleint je kansen aanzienlijk, een opmerkelijke conclusie aangezien deze opleiding wordt gezien dé weg naar de top. Echter heeft 74% van de top 100 topmannen géén MBA afgerond.
 3. Je bent een man
  Helaas is het met de diversiteit in de top 100 nog niet goed gesteld. Slechts twee bestuursvoorzitters in de top 100 zijn vouw.
 4. Je bent minstens 40 jaar oud
  Ook qua leeftijd is er weinig variatie in de lijst. De meeste bestuursvoorzitters zijn tussen de 55 en 65 jaar uit (65%). De jongste in de lijst is 40 jaar oud, de oudste 80. Je hebt dus nog wel even om dé topman van het jaar te worden!

Verder komen de meeste topmannen uit de United States, ook in de sectoren consumer goods, health care en financial services maak je een grotere kans. Hoeveel kans maak jij om in de toekomst ook in de top 100 te staan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s