Weet je zeker dat jij je droombaan al hebt gevonden?

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dit zijn échte beroepen! Wellicht dat je na het lezen van deze bijzondere droombanen toch een overstap overweegt ;-) Ik ben erg nieuwsgierig welke droombaan voor jou op nummer één staat! 

1. Knuffelaar

Daar kun je toch nooit je brood mee verdienen? Ja zeker wel!
Het beroep is ontstaan in Japan (hoe kon het ook anders), maar waaide over naar Amerika waar je voor 60 dollar per uur geknuffeld kunt worden. Ik hoor je denken wat een onzin, maar niets blijkt minder waar! Een uurtje knuffelen zou mensen namelijk helpen te ontspannen, maar is ook zeker aan te raden bij slapeloosheid. Volgens oprichtster Snuggle House: ‘Zelfs een knuffel van een paar seconden zorgt al voor de afgifte van ontspannende stoffen in je lichaam.’

Helaas bestaan er in Nederland nog geen professionele knuffelaars.

2. Eilandbeheerder

Op een onbewoond eeeiiilaaaand, daar zou ik willen zijn! Zo luid het lied van kinderen voor kinderen. Als je deze functiebeschrijving leest weet je zeker, dit is te mooi om waar te zijn: zwemmen, tropische locaties bezoeken, snorkelen, relaxen en vooral overal over bloggen. Voor Ben Southall uit Engeland werd deze droombaan in 2009 werkelijkheid, helaas is hij inmiddels weer terug in Engeland wegens een burn-out (ja echt je leest het goed, een BURN OUT).

3. Gumologist

Het klinkt een beetje als een lachwekkend beroep, maar het is minstens zo serieus als de mensen voor wie parfum ruiken de dagelijkse bezigheid op het werk is. Wie gumologist wil worden, heeft een extreem goed ontwikkeld smaakvermogen nodig. In ruil daarvoor mag je dan wel de hele dag kauwgum eten. Uiteraard komt er flink wat papierwerk bij kijken, want de verschillen in smaak en textuurbeleving moeten nauwkeurig gedocumenteerd worden. Daarbij gelden nog steeds dezelfde regels als toen je een kind was: niet doorslikken en na afloop je tanden poetsen!

4. Professioneel filmkijker

Een baan waarbij het je taak is om films en series te kijken, waar je niet eens een recensie of iets dergelijks over hoeft te schrijven. Je hoeft alleen maar aan te geven onder welke genre de film of serie thuis hoort. Aangezien computers dit niet kunnen heeft Netflix de functie van Tagger in het leven geroepen.

Het goede nieuws is dat je voor deze droombaan niet eens in Amerika hoeft te wonen (!), ook Netflix Nederland had vorig jaar een dergelijke vacature open staan.

5. Personal Shopper

De hele dag shoppen (het klinkt mij in ieder geval als muziek in de oren) en daar nog geld mee verdienen ook! Je mag de hele dag doorbrengen in winkel centra’s en onbeperkt geld uitgeven terwijl het je zelf geen cent kost. Het levert zelfs geld op! Het nadeel is wel dat de spullen die je koopt niet zelf mag houden…

6. Waterglijbaantester

Je werkdag bestaat uit het roetsjen van waterglijbanen. Een serieuze en zeer verantwoordelijke baan (al zou je dat niet zeggen). Je moet de glijbanen kritisch beoordelen op plezier, comfort, veiligheid, gebreken etc om hier vervolgens een rapport over te schrijven. Helaas is de kans dat je deze baan weet te bemachtigen niet zo groot. De Brit Sebastian Smith zegt namelijk in een interview dit te gaan doen tot zijn pensioen. Sebastian werd ongeveer twee jaar geleden aangenomen bij reisbureau First Choice en sindsdien reist hij de hele wereld rond op zoek naar de beste, meest veilige en spectaculaire waterglijbanen ter wereld.

7. LEGO Professional

Wie heeft er nou niet vroeger met LEGO gespeeld? Maar je beroep ervan maken…
In 2004 besloot de succesvolle advocaat Nathan Sawaya uit New York zijn toga in te ruilen voor LEGO blokjes. Inmiddels geeft de ‘kunstenaar’ tentoonstellingen over de hele wereld, in 2014 waren zijn kunstwerken ook te bewonderen in Amsterdam!

Naast kunstenaar Nathan Sawaya zijn er over de wereld zo’n 30 LEGO professionals , die daadwerkelijk in dienst zijn bij LEGO om producten te testen en nieuwe dingen te bouwen met bestaande stenen.

8. Kinder Surprise-uitpakker

(Volgens mij is dit wel de meest bizarre droombaan uit dit rijtje!) Daiane DeJesus (Brazilië) begon een paar jaar geleden met het uitpakken van surprise eieren voor de camera, die ze vervolgens op Youtube zette. Voor ze het wist had ze ontelbaar veel volgers  en verdient Daiane inmiddels méér dan 5 miljoen dollar per jaar met haar filmpjes.

9. Beddentester

In 2006 werd Wayne Minnelly aangesteld als ’s werelds eerste officiële ‘Director of Sleep‘ voor een Amerikaanse hotelketen. Sindsdien brengt Wayne nachten door in hotels om de hotelkamers te testen op onder andere de bedden, belichting, comfort, hygiëne maar ook geluidsdichtheid.

Wees niet getreurd, er zeel veel meer reisbureaus en hotelketens die mensen inhuren om hotels te testen. Zo is de Britse Jo Unsworth sinds jaar en dag dekbedtester voor warenhuisketen John Lewis en zijn er talloze hotelketens die studenten betalen om hun bedproducten uit te proberen. dienst nemen om hotelkamers te testen.

10. Proever

Heb je zeer verfijnde smaakpapillen? Dan kun je die inzetten om chocoladetester worden! Het Amerikaanse chocoladebedrijf Green & Blacks betaalt hun chocoladeproever zo’n  47.000 euro per jaar om de chocolade van het bedrijf aan een ‘proefondervindelijke’ test te onderwerpen.

Bang dat je binnen de kortste keren tonnetjesrond bent? Dan is een loopbaan als theetester misschien meer iets voor je. Wat het verdient is niet bekend, maar het feit dat het Britse bedrijf Tetley de tong van hun officiële theeproever heeft verzekerd voor 1 miljoen euro, geeft goede hoop op een prima salaris. Je moet wel van reizen houden, want het bedrijf stuurt je ook nog eens heel de wereld rond om nieuwe theesoorten uit te proberen. Bah.

Tien bijzondere droombanen, die misschien niet voor ons allemaal haalbaar zijn (helaas!). Wel is er nog een beetje hoop voor studenten die graag hun boekengeld terug willen verdienen met zeer bijzondere baantjes (van een uur!). Je kan solliciteren op functies als koffieroerder, complimentengever, muismat klopper etc. Wacht niet te lang, want voor je het weet is de baan aan iemand anders vergeven!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s