Vraag naar HR groeit!

Positief nieuws! De HR arbeidsmarkt laat een positieve ontwikkeling zien.
Na een periode van krimp is er duidelijk een kantelpunt vanaf het vierde kwartaal van 2013. Het aantal vacatures in zowel de HR arbeidsmarkt als de totale Nederlandse arbeidsmarkt stijgt. Met een vacaturegroei van 34% in het tweede kwartaal van 2015 t.o.v. het tweede kwartaal van 2014, verbetert de arbeidsmarkt voor de HR sterk.

Het herstel van de vraag naar HR wordt nog beter geïllustreerd door in te zoomen op specifieke functies binnen het HR vakgebied. Een jaar geleden zagen we nog groei voor de adviseur personeelsorganisatie, maar dit jaar dus een lichte daling. De meeste groei is zichtbaar in functies die gericht zijn op het aannemen van personeel. De vraag naar Adviseur Werving & Selectie, Manager Werving & Selectie en Recruiters stijgen hard met respectievelijk 70%, 53% en 51%.
Ook naar loopbaancoaches is weer een stijgende vraag.
Het aantal vacatures voor personeelszaken en administratie stijgen relatief het minst en zullen, indien de ontwikkelingen aanhouden, het lastiger krijgen op de arbeidsmarkt. Vooral deze twee groepen worden steeds vaker weg geautomatiseerd door de opkomst van e-hrm.

BRON:  RaymakersvdBruggen in samenwerking met Intelligence Group.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s