Ben jij in staat om zelf richting én vorm te geven aan je eigen leven?

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over OMdenken. Iets wat mij persoonlijk elke dag weer inspireert. Inmiddels zijn er vele boekjes over geschreven, kun je lezingen bij houden etc. Ook is er een Ja-maar quiz ontwikkelt. Een quiz die je vermogen meet om te creëren.

Ben jij in staat om zelf richting én vorm te geven aan je eigen leven?


Om zelf richting en vorm te kunnen geven aan je leven heb je drie essentiële kwaliteiten nodig, namelijk: ja-en (accepteren, toevoegen en handelen), nee-want (grenzen kunnen stellen) en ja-maar (nadenken, reflecteren en controleren). In de test worden deze drie kwaliteiten gemeten. Het meten van deze kwaliteiten gebeurt aan de hand van verschillende inspirerende stellingen die je aan het denken zetten. Zoals: ‘Ik vind het moeilijk om fouten te maken’, ‘Bij alles wat ik doe, stel ik me de vraag of ik het leuk vind’ en ‘Ik vind het belangrijk om aardig gevonden te worden. Het is de bedoeling dat je per stelling aangeeft in hoeverre je het met de stelling eens of oneens bent.

Natuurlijk heb ik ook zelf de test gemaakt. Hieruit kwam naar voren dat ik over voldoende kwaliteiten beschik om op eigen benen te staan en zelf te bepalen hoe mijn leven er uit ziet. Toch is mijn basis nog wat broos. ‘Je wilt wel, maar kun je het ook? Je twijfel is begrijpelijk.’ Daarnaast krijg je ook handige tips mee over hoe je nog steviger in je schoenen kunt staan.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jou uitslag en vooral welke stellingen jou aan het denken hebben gezet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s