De loyale medewerker

 

Misschien heb je het verhaal van James Robertson al gelezen, maar voor de lezers die denken waar heeft ze het over, bij deze zijn verhaal. Al meer dan tien jaar loopt de Amerikaanse James Robertson elke dag 34 kilometer naar zijn werk. Ondanks de lange, zware wandelingen heeft de fabrieksmedewerker nog nooit nagedacht over het zoeken van een andere baan. Elke ochtend kijkt hij weer uit naar het samenwerken met zijn collega’s. “We zijn één grote familie”, aldus Robertson. “Ik kan me niet voorstellen dat ik niet zou werken.”

Die dagelijkse wandeling begint zijn tol te eisen. Als Robertson om 14:00 uur op zijn werk moet zijn, dan moet hij om 8:00 uur opstaan. Als zijn dienst acht uur later voorbij is, begint de lange reis terug. Zelden ligt hij voor 4:00 uur in bed.

Wie denkt dat Robertson na zo’n nacht van twee uur wel eens een dag smokkelt heeft het echter mis. De Amerikaan heeft zich in zijn hele loopbaan nog nooit ziek gemeld en was elke dienst op tijd. “Hij vormt onze standaard op het gebied van aanwezigheid”, aldus de directeur van de fabriek.

Als je het aan mij vraagt is dit dé medewerker die elk bedrijf zoekt, iets wat veel meer gekoesterd zou mogen worden. Er zijn nog maar weinig medewerkers te vinden die zó loyaal zijn aan hun werkgever en collega’s.

Robertson had een eigen auto, maar ruim tien jaar geleden heeft deze het begeven. Sindsdien trekt Robertson dagelijks zijn grote, zware werkschoenen aan en loopt hij naar zijn werk. Waar hij werkt aan de lopende band in Rochester Hills, even boven Detroit.

Sommige stukken kan Robertson met de bus afleggen. Sinds de stad flink bezuinigde op het openbaar vervoer, rijdt er op een groot deel van de route geen bus meer. Waardoor hij nog maar slechts 3 kilometer wint op de lange reis.

Aangedaan door het verhaal van Robertson, gisteren in de Detroit Free Press, besloot een student een inzamelingsactie via internet op te zetten. Amper een etmaal nadat het artikel verscheen hebben meer dan 1.400 mensen geld ingelegd. De teller staat daardoor nu al op bijna 38.000 euro.

Ben je onder de indruk van Robertson’s verhaal? Check hier zijn complete verhaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s