Trends 2015

De tien belangrijkste trends op het gebied van HR voor dit jaar. De trends van 2015 worden hoofdzakelijk beïnvloed door het herstel van de arbeidsmarkt.

1. Comeback intranet

Enkele jaren geleden werd er nog lacherig over gedaan: dat is toch dat hopeloos verouderde, statische ding? Moderne intranetten bieden mogelijkheden om met elkaar samen te werken en (dankzij de toevoeging van social) te communiceren. Daarnaast is het design sterk verbeterd én is er een hele groep aan intranetprofessionals ontstaan. Het intranet is door de nieuwe mogelijkheden getransformeerd van een ‘zendplatform’ naar een echt ‘(samen)werkplatform’. Kortom, intranetten zijn helemaal terug!

2. Bedrijven worden kleiner

Ondanks de herstellende arbeidsmarkt zullen veel bedrijven in ook in 2015 krimpen. Reden hiervoor zijn de technische ontwikkelingen. Mensen regelen steeds vaker hun zaken online evenals hun aankopen.

3. Outsourcing is op de terugweg

Met nieuwe subsidies en quotumverplichtingen in 2015 ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor handwerk in Nederland. Daarnaast zal robotisering steeds vaker de goedkope handarbeid uit China vervangen.

4. Werkgevers houden vast aan flexibiliteit

Ook is 2015 blijven werkgevers vast houden aan een flexibel personeelsbestand. Op deze manier kunnen er snel mensen ingezet worden op de plekken waar dit nodig is. Met de nieuwe Wet en Zekerheid worden echter wel nieuwe eisen grenzen gesteld aan de flexibiliteit. Zo mogen uitzendkrachten maximaal twee jaar bij één werkgever werken.

5. Arbeidsgehandicapten tellen mee

Vanaf 2015 gaat de Participatiewet van kracht. Hiermee zouden 125.000 extra arbeidsgehandicapten aan het werk moeten komen volgens het Kabinet.

6. Medewerkers meten

Werkgevers gaan hun medewerkers steeds meer monitoren. Niet alleen op de werkvloer, maar ook steeds vaker het het privé-leven van de medewerkers. Hiermee willen werkgevers onder andere overgewicht, vermoeidheid en overmatig drank of druks gebruik beperken, zodat de medewerkers in staat zijn continu topprestaties te leveren.

7. Medewerkers kijken weer om zich heen

Nu de arbeidsmarkt voorzichtig op gang komt, gaan medewerkers weer om zich heen kijken. Ze staan open voor een overstap naar een andere werkgever.

8. Opleiding en ontwikkeling prioriteit nummer één

Uit onderzoek van Raet blijkt dat opleiding en ontwikkeling in de top drie van de prioriteitenlijst van HR-managers staat voor 2015. De overige prioriteiten van HR bevestigen dat organisaties talentmanagement hoog op de agenda hebben staan.

prioriteiten 2015

9. Zuinige werkgevers

Door de nieuwe Werkkostenregeling zullen veel werkgevers gaan bezuinigen op bedrijfsfeestjes, kerstpakketten, een fiets van de zaak en al die andere secundaire voorwaarden die een bedrijf aantrekkelijk maken.

10. De deeleconomie

Het delen van auto’s, het delen van huizen en het delen van grasmaaiers en boormachines wordt steeds gebruikelijker. De mogelijkheden voor organisaties zijn ook groot, en in 2015 zullen die meer worden benut. Wie heeft 100% van de kantoorruimte 24/7 nodig? Waarom staan de vrachtwagens stil in het weekeind? Kunnen top technische specialisten veel beter worden benut?
Vraag: welke andere zaken zouden organisaties goed met elkaar kunnen delen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s