EVENT: Doe maar gewoon

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Het lijkt de lijfspreuk van iedere Nederlander te zijn. Je moet vooral niet iets anders ambiëren dan de massa, dan val je namelijk op en dat is juist wat je niet moet willen in deze maatschappij.

“Het maaiveld is vlak en daar steekt maar zelden iemand zijn kop boven uit”

Excellentie, er lijkt een taboe op te rusten. Is dat de reden dat we niet (durven) excelleren in Nederland, houdt de zesjes cultuur ons tegen? Een belangrijk punt waar we nog kunnen verbeteren is het koesteren en ontwikkelen van talent: alle talenten die we in huis hebben benutten en alle bijzondere talenten (waaronder de toptalenten) de ruimte geven om tot volle bloei te komen.

De reden dat er weinig wordt geëxceleerd onder studenten is naar mijn idee een opeenstapeling van diverse oorzaken. Studenten stellen andere prioriteiten, het is sociaal onwenselijk, studenten zien de meerwaarde niet, docenten motiveren niet genoeg, angst om te falen en je zou als excellente student geen leuk leven leiden.

Tijdens de presentatie van de documontaire: Waar een klein land groot in moet worden, kwamen diverse (ervarings)deskundigen aan het woord over excellentie in Nederland. Laat u inspireren: http://youtu.be/yyXiNKgpRQc

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s