Tips voor een professioneel Linkedin profiel

1 op de 3 werkende mensen in Nederland heeft een Linkedin profiel. De een is nog mooier dan de ander. Hoe kun je je met zoveel mensen nog onderscheiden? Wil jij ook een professioneel Linkedin profiel?
Het kan je écht veel opleveren bijvoorbeeld carriere mogelijkheden, wie wil dat nou niet?! Ik heb de beste tips en trucs voor jou op een rijtje gezet:

1. Profielfoto en headline
Dit zijn de twee meest belangrijk functies op Linkedin. Je profielfoto en headline bepalen of iemand verder gaat kijken op jou profiel. Zorg dus dat je een zakelijke profielfoto hebt, waar je gezicht duidelijk zichtbaar is. Kijk ook niet te streng, lach naar de camera. Het is ook belangrijk om deze foto af en toe te updaten, zodat mensen je van de foto kunnen herkennen op een borrel, bijeenkomst e.d. De headline is een kort stukje tekst, bestaande uit enkele woorden, die beschrijft wie en wat jij bent. Zorg dat deze tekst pakkend en orgineel is, maar let op: blijf wel bij jezelf. Doe je niet voor als een ander.

2. Laat zien waar je mee bezig bent
Doormiddel van status updates kun je je netwerk op de hoogte houden van waar je mee bezig bent. Let natuurlijk wel op dat het status updates zijn waarin jou (PROFESSIONELE!) netwerk ook in geïnteresserd is, Linkedin is ten slotte geen Facebook. Naast je status updates is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je profiel up-to-date is. Zorg ervoor dat je relevante werk ervaring en scholing juist is en relevant.

3. Recommedations
Het werkt in je voordeel als je recommedations hebt van mensen waarmee je veel hebt samengewerkt. Als zij een positief verhaal achter laten op je profiel bevestigd dit voor anderen dat je dus echt goed bent, maar hoe kom je aan recommedations? Vragen! Vraag aan connecties waar je regelmatig mee samenwerkt of hij/zij een stukje over jullie samenwerking en dan met name over jou wilt schrijven. Het helpt om zelf ook voor die persoon dan een recommedation te schrijven, dit motiveert de ander om ook iets terug te doen.
Linkedin heeft sinds kort ook een nieuwe mogelijkheid om elkaar te waarderen. Je kunt skills en expertise toevoegen aan je pagina, connecties kunnen jou dan waardering geven voor de skill.

4. Connect alleen met bekenden
Linkedin is bedoelt voor (zakelijke) professionals. Het is dus ook de bedoeling dat de mensen waarmee je connect die ook kent. Als je iemand niet kent, of geen intentie hebt om een zakelijke ontmoeting met die persoon te hebben, kun je die persoon dus beter niet toevoegen. Zo blijft je netwerk authentiek, wees dus selectief. Dit neemt niet weg dat je mensen wel kan benaderen voor een zakelijke ontmoeting.

5. Persoonlijke uitnodigingen
Verstuur altijd persoonlijke uitnodigingen. Mensen worden graag persoonlijk benaderd en niet als één van de vele. Het hoeft geen lange uitnodiging te zijn. Gewoon een paar korte zinnetjes waarom jij die persoon wilt toevoegen aan je netwerk.

6. Join groups
Kennis delen is belangrijk op Linkedin én handig. Om kennis te kunnen delen met professionals uit hetzelfde werkveld kun je je aanmelden om lid te worden van groepen. Hier kun je vragen stellen aan de anderen, interessante artikelen/kennis delen etc. Het is belangrijk om zo veel mogelijk actief te zijn in de groepen waar je lid van bent. Geef dus ook antwoord op vragen van anderen of bedank iemand voor het interessante artikel dat hij/zij geplaatst heeft.

7. Apps
Sinds kort kun je ook apps toevoegen aan je Linkedin profiel. Er is keuze uit verschillende soorten apps: voor evenementen, trendy business boeken etc. Ik heb de app van wordpress.com op mijn profiel, zodat iedereen die op mijn profiel kijkt mijn blogs kan zien. Het moeten natuurlijk wel apps zijn die iets toevoegen aan jou profiel.

Dit zijn de meest belangrijke Linkedin tips die ik voor jullie heb verzamelt. Doe je voordeel ermee en update snel je profiel. Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s