Social media-junk op komst

Verslaving aan social media ligt op de loer zeggen verslavingsexperts van
verschillende klinieken.

Over een paar jaar staat bij verslavingsklinieken een groep gebruikers op de stoep die verslaafd is aan social media. Dat zeggen verslavingsexperts na een rondvraag in Metro.

Mogelijk zijn er nu al internetters die problemen hebben door dwangmatig gebruik van social media. Veel verslaafden onderkennen echter pas na jaren dat ze een verslaving hebben en melden zich dan pas bij een instelling. Problematisch gebruik van Facebook, Twitter en Hyves zal daarom pas over enkele jaren de kop opsteken.

“Verslaafden beseffen in eerste instantie niet dat ze een probleem hebben. De echte hausse kan nog komen”, zegt een woordvoerder van Spoor6, een instelling voor verslavingszorg. “Net als bij andere verslavingen kunnen social media worden gebruikt om je te onttrekken aan de realiteit, vluchtgedrag. We behandelen alle verslavingen hetzelfde. Zowel bij gokken, alcohol of drugs willen mensen zichzelf

verdoven.” Ook Jellinek is scherp op het probleem. “Internetten kan een enorm deel van je tijd in beslag nemen. We moeten het in de gaten houden”, zegt Roel Kerssemakers van Jellinek.

“Verslaving loopt achter het fenomeen zelf aan”, zegt Sjoerd van der Wal van Tactus. “Dat zie je ook bij game-verslaafden. De eersten druppelen hiervan ook langzaam binnen.”

Bron:
http://www.metronieuws.nl/nieuws/social-media-junk-op-komst/SrZljx!2PCec3y6QT5z/

Dit bericht stond vanmorgen op de cover van de METRO. Ik vond het een opmerkelijk bericht, kun je dan echt verslaafd raken aan social media? Of is het een nieuwe gewoonte van de jongere generaties?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s