Je bent wat je publiceert

Bloggen is een verwaarloosde trend op het gebied van kennismanagement 2.0. Veel mensen staan sceptisch tegenover blogs. Het zou namelijk onbetrouwbaar zijn, bloggers zijn ten slotte geen journalisten. Dat klopt bloggers zijn geen journalisten, maar dat neemt niet weg dat blogs een waardevolle bijdragen kunnen leveren aan kennismanagement.

Even voor de duidelijkheid, zodat we het over hetzelfde hebben. Een blog wordt gemaakt en beheerd door iemand met een passie voor een bepaald onderwerp en die zijn of haar kennis over dat onderwerp wilt delen met de rest van de wereld.

Don’t blog what you don’t own – Lisa Williams

Bloggers zijn dus absoluut geen journalisten, maar bekijk het een vanuit een ander perspectief. Als je internet bekijkt als een stad, de vrouw naast je aan de bar is misschien geen journalist, maar ze is niet gek. Je kunt wel degelijk aan het denken worden gezet door haar verhaal, geïnspireerd worden of iets leren. Dit is geen vreemde vergelijking, heel internet kan vergeleken worden met een stad. Marktplaats is de plaatselijke rommelmarkt, Zalando een kledingwinkel en Wehkamp een warenhuis.

Blogs en bloggers vormen vandaag de dag een belangrijke en waardevolle bron aan informatie, ervaring en meningen. De ene blog zal bruikbaarder zijn dan de ander, maar het idee is om kennis te delen. En dit wordt onderschat door veel mensen.
Het is gratis, makkelijk en voor iedereen bereikbaar. Daarbij is er op een blog meer ruimte voor tekst en uitleg dan op social media. Hierdoor is er de mogelijkheid om dieper in te gaan op het onderwerp en als de blogger het toe staat reacties en feedback te geven op de blog. Hoe leuk is dat? Een discussie met mensen waarmee je anders nooit een discussie zou voeren over een onderwerp waar de deelnemers interesse in hebben.

Dus, deel je kennis met anderen en schrijf een blog!

Inspiratiebron:
De nieuwe regels van social media, D. Meerman Scott.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s